бдеење

watch, vigil, wake
* * *
vigil
--------
vigilance

Македонско-англиски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • вигилија — (лат. vigilia) 1. кај Римјаните: војничка ноќна стража што стражарела од заоѓањето до изгревањето на сонцето 2. кај католиците: служба спроти некој голем празник 3. бдеење, ноќна молитва пред погребот за душата на умрениот …   Macedonian dictionary

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.